Occasie kopen? Eis uw Car-Pass!

Tips

Stap 2 : uw voertuig bestellen

Het is gelukt, u heeft uw voertuig gevonden ! Proficiat.

Maak een afspraak met uw Erkende Verkoper van FEDERAUTO om samen een proefrit te maken in het voertuig. Deze proefrit zou uw keuze moeten bevestigen.

Dan is het tijd om samen de bestelbon in te vullen. Deze verkoopovereenkomst van een tweedehands voertuig is het resultaat van samenwerking tussen FEDERAUTO, Touring en VAB.

Wat zal dit document vermelden ? Uw persoonlijke gegevens en die van de verkoper ; de volledige kenmerken van het voertuig ; de prijs ; de overeenkomst betreffende een eventuele overname van uw oud voertuig ; de verplichte vermelding die de 12 maanden garantie bevestigt ; de beschrijving van de 96 belangrijkste onderdelen van het voertuig.

Eens de bestelbon getekend is, ontvangt u een duplicaat van de overeenkomst en zal u in de meeste gevallen een voorschot gevraagd worden. Dit voorschot is een bijkomende bevestiging van de bestelling.

Zo, uw voertuig is besteld en nu zal uw Erkende Verkoper het voorrijden bij een autokeuringstation.

Enkele dagen later zult u de inschrijvingsaanvraag (roze document) kunnen verkrijgen die u aan uw verzekeraar overhandigt om uw platen te bekomen.

Uw verbintenis is bevestigd vanaf de ondertekening van de bestelbon. Uw aankoopwens en de verkoopwens van de verkoper worden immers geconcretiseerd door de bestelbon die dienst doet als verkoopovereenkomst.

Een annulering van de verkoop zal dus voor u, gelijk zijn aan een forfaitaire vergoeding, gelijk aan 10 % van de overeengekomen prijs, exclusief btw met een minimum van € 250, behalve als er uitdrukkelijk overeengekomen werd dat u zelf een financiering zou aanvragen en deze financiering geweigerd werd en u deze weigering kunt bewijzen. Denk dus goed na vooraleer u te verbinden ...