Occasie kopen? Eis uw Car-Pass!

Tips

Stap 3 : uw voertuig in ontvangst nemen

En dan is het zover ! Na betaling van het saldo zal de Erkende Verkoper u de volgende zaken overhandigen :

het bewijs van technische keuring

Dit groene document dat u waarschijnlijk al kent, zal u bevestigen dat de veiligheidselementen van het voertuig conform zijn.

het rapport van de tweedehandskeuring

Sinds 15 november 2006 ondergaan tweedehandse voertuigen een bijkomende keuring bovenop de volledige basiskeuring. U zult een rapport van verschillende bladzijden ontvangen in de vorm van een checklist.

de Car-Pass

Dit VERPLICHTE officiële document vertelt u zonder omwegen of de teller werd vervalst en of uw prachtige tweedehandse wagen in werkelijkheid geen echte antiquiteit is. U kunt zelf de echtheid van het voertuig controleren via www.carpass.be  (12/ image Car-Pass zie website a.u.b.)

het originele gelijkvormigheidsattest (C.O.C.)

Dit document wordt afgeleverd door de fabrikant van het voertuig en volgt het voertuig gedurende zijn gehele levensduur.

de boorddocumenten van het voertuig

Gewoonlijk : het instructieboekje van het voertuig en het onderhoudsboekje.

de sleutels van het voertuig

Gewoonlijk minstens twee sleutels (behalve indien anders bepaald bij de verkoop).

de verkoopfactuur (kan later opgestuurd worden)

De factuur moet verplicht het volgende vermelden : het merk, het model, het bouwjaar, de cilinderinhoud, het motorvermogen (kW), het koetswerkmodel (berline, coupé, break, aantal deuren), het chassisnummer, de datum van eerste inverkeerstelling, de kilometerstand op de teller, de leveringsdatum.

de inschrijvingsaanvraag als deze nog niet afgeleverd werd

Dit roze document moet aan uw verzekeraar voorgelegd worden die het zal invullen en doorsturen naar de DIV, de dienst die belast is met de inschrijving van motorvoertuigen, moto's en aanhangwagens. Er zal u dan een nummerplaat uitgereikt worden.

Tot slot zult u een volledige beschrijving krijgen van de werking van uw voertuig. Veel rijplezier !